Bultning & utveckling

Klättring kan vara en riskfylld sport. Vi har gedigen erfarenhet i att renovera gamla klätterklippor, bulta om gamla leder, utveckla nya klätterområden och diskutera accessfrågor med markägare och myndigheter.

Vi har utfört flera projekt i Sverige då hela berg har renoverats tillsammans med klätterklubbar och med hjälp av bidrag från Riksidrottsförbundet.

Om du vill lära dig att bulta klätterleder kan vi erbjuda dig en kurs. Vi kan också hålla föredrag om accessfrågor, reglerna kring klättring utomhus och hur man kan söka bidrag.

Vi säljer också bultar och hängare i syrafast rostfritt stål till privatpersoner, föreningar och företag.

Det finns en uppsjö av material och fabrikat på marknaden och det är lätt att välja fel. Produkterna som vi säljer är avsedda att sitta utomhus på berg i vårt regniga, skandinaviska klimat. Vi har använt produkterna mycket och kan därför rekommendera dem.

Vi har satt ihop två paket som passar bra om du vill bulta en led som är 10-14 m lång och förse den med ett ankare. Kontakta oss om du vill beställa.

Det går utmärkt att köpa större mängder, hör av dig och be om en offert.

Bult + hängare (4 st)

Pris: 420 kr
Frakt: 40 kr (inom Sverige)

Paketet innehåller 4 st bultar från tyska MKT och 4 st hängare från franska Petzl. För att montera krävs ett borrstål med diametern M10.

Specifikation

Bult + ringhängare (2 st)

Pris: 380 kr
Frakt: 40 kr (inom Sverige)

En ultimat lösning för ett smidigt och säkert firningsankare. Monteras alltid parvis så man får två oberoende punkter. Paketet innehåller 2 st bultar från MKT och 2 st ringhängare från spanska Fixe, alltså ett komplett ankare. För att montera krävs ett borrstål med diametern M10.

Specifikation

  • MKT Wedge Anchor 10×85 mm, stålklass AISI 316. Teknisk specifikation
  • Fixe 2 Hanger 040D-10PLX 10 mm, stålklass HCR (High Corrosion Resistance). Faktablad

Borrstål (1 st)

Pris: 100 kr
Frakt: 20 kr (inom Sverige)

1 st borrstål från Diager. Diameter M10, längd 160 mm.